Reabilitarea Spitalului Judetean cu bani europeni

Alexandria, proiect, finantare europeana, spital, reabilitare

Acesta situatie este pe cale sa se schimbe. Managementul Spitalului Judetean a trecut in subordinea Consiliului Judetean Teleorman (C.J.T.), care va implementa in urmatoarele 28 de luni proiectul “Reabilitarea Spitalului Judetean de Urgenta Alexandria, judetul Teleorman”.

“Prin lucrarile de interventie asupra infrastructurii si de dotare cu echipamente medicale si nemedicale se va obtine o imbunatatire generala a functionarii structurii spitalicesti, precum si un nivel superior de umanizare si confort pentru toate categoriile de personae”, precizeaza un comunicat de presa emis de C.J.T.

Presedintele Liviu Nicolae Dragnea a subliniat ca “prin implementarea acestui proiect, Consiliul Judetean va contribui la ridicarea calitatii serviciilor medicale la standarde europene, cu efecte pozitive directe asupra gradului de sanatate si al participarii populatiei la piata muncii”.

Vor fi reabilitate corpurile A si B

Proiectul prevede reabilitarea corpurilor A si B ale cladirii, respectiv a tuturor sectiilor medicale existente aici. Mai exact, investitia consta in: mutarea si comasarea tuturor birourilor la etajul 6, obtinandu-se astfel mai mult spatiu la celelalte etaje pentru actul medical propriu-zis; organizarea sectiei de pediatrie in aripa estica-parter; construirea unor grupuri sanitare in fiecare salon; crearea de facilitati pentru persoanele cu handicap locomotor; inlocuirea lifturilor si reabilitarea instalatiilor electrica, de gaz si de climatizare; dotarea cu aparatura moderna de investigatii si tratament.

“Consiliul Judetean ne-a ajutat si anul trecut, cand a dotat spitalul cu centrala termica proprie, pentru ca nu mai puteam depinde de sistemul centralizat de termoficare. Si in anul 2008 ne-au sprijinit, cu 90% din fondurile de care am avut nevoie pentru modernizarea Unitatii de Primire a Urgentelor”, a spus Florentina Catruna, directoarea spitalului.

“Ma bucur foarte mult daca se va pune in practica acest lucru. Nu imi place cum arata spitalul acum si nici nu cred ca este prea igienic. Conditiile oferite sunt mediocre. De multi ani am tot auzit ca va fi modernizat, dar nu s-a facut nimic”, a spus Aurelia Croitoru, venita in vizita la mama sa.

20 milioane de euro pentru reabilitarea spitalului

Proiectul are o valoare totala de 19,5 milioane de euro, din care 4 milioane reprezinta aportul Consiliului Judetean, restul provenind din fonduri europene. Din suma totala, 2,6 milioane de euro vor fi alocate pentru dotarea unitatii cu echipament medical modern. Dupa 5 luni de la semnarea acordului de finantare a proiectului, necesare realizarii procedurilor de organizare, lucrarile propriu-zise vor fi executate in 23 luni.

Sursa: Adevarul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.