Apa inseamna viata, ocroteste-o!

CJ Prahova, proiect, finantare europeana, investitii, mediu

Proiectul este finantat in cadrul Programului Phare CES 2005/017-553.04.01.04.01 “Schema de investitii pentru sprijinirea initiativelor in sectorul public in sectoarele prioritare de mediu” si are un buget total de 1.599.533,28 euro, din care 950.000 euro reprezinta contributia nerambursabila din partea Uniunii Europene. Restul sumei reprezinta co-finantarea proprie a Consiliului Judetean Prahova.

Proiectul este realizat in asociere cu operatorul de apa regional si localitatile Urlati, Mizil, Albesti-Paleologu, Apostolache, Baltesti, Ceptura, Gornet, Gornet-Cricov si Podenii Noi.

Obiective generale avute in vedere ca urmare a implementarii proiectului au fost imbunatatirea sistemelor de alimentare cu apa destinate consumului public si asigurarea unui regim continuu de alimentare cu apa potabila, prin inlocuirea conductei de aductiune apa din frontul de captare Baltesti pe o lungime de aproximativ 20 km, de-a lungul drumurilor judetene DJ 100L, DJ 102E si DJ 102C.

In urma punerii in functiune a noii conducte de aductiune a apei, numarul de intreruperi cauzate de avarii se va reduce semnificativ, iar pierderile de apa vor scadea la nivelul pierderilor tehnologice.

Pe parcursul proiectului au fost organizate si trei sesiuni de instruire in domeniul legislatiei de mediu si a noilor tehnologii folosite in prezent in domeniul apei, la care au participat 45 persoane, angajati ai operatorului de apa, ai Consiliului Judetean si ai primariilor asociate in proiect.

Sursa: Ministerul Dezvoltarii Regionale si Locuintei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.