Siveco furnizeaza servicii IT Comisiei Europene

Siveco, Comisia Europeana, servicii IT, contracte, CORDIS, finantare

Consortiul format din companiile Siveco Romania, Reggiani (Italia) si Artemis (Luxemburg) va furniza servicii de dezvoltare software si mentenanta portalului de cercetare al Comisiei Europene CORDIS, pentru o perioada de pina la 4 ani,in cadrul a doua contracte-cadru, bugetul fiind de 7,8 mil. euro.

“In realizarea acestor contracte, Siveco Romania se bazeaza pe experienta acumulata de-a lungul a peste 18 ani de activitate in proiecte implementate in zona de eGovernment, eBusiness, educatie, sanatate, sistemul vamal, pentru organizatii publice sau private din Germania, Belgia, Franta, USA, Israel, Cipru, Emiratele Arabe Unite, Moldova, Maroc, Azerbaijan, Liban, Bulgaria, Turcia sau Italia”, se arata intr-un comunicat al liderului local de productie software.

CORDIS este portalul cercetarii europene si dezvoltarii de programe-cadru. Portalul faciliteaza participarea la activitatile de cercetare europene, fiind sursa oficiala de informare pentru cererile de oferte lansate in cadrul celui de-al 7-lea Program Cadru pentru cercetare, dezvoltare tehnologica si activitati demonstrative.

De asemenea, portalul urmareste imbunatatirea exploatarii rezultatelor cercetarii, punind accentul pe sectoarele vitale pentru competitivitatea europeana, si promovarea cunostintelor dobindite, stimulind performantele companiilor in domeniul inovarii si facilitind recunoasterea publica a noilor tehnologii.

Infiintata la inceputul anului 1992, Siveco Romania SA este liderul caselor de software din Romania, asigurind o mare parte din proiectele informatice de anvergura din Romania, precum si un volum important al exporturilor de produse software din Romania in tari din Europa Centrala si de Est, din Uniunea Europeana, spatiul Comunitatii Statelor Independente, in Orientul Mijlociu si Apropiat, in nordul Africii.

Intre actionarii Siveco Romania se numara Intel Capital, Polish Enterprise Fund V (fond de investitii administrat de Enterprise Investors), Siveco Netherlands B.V. Compania ofera solutii EAS, Document Management, Business Inteligence, eLearning, eHealth, eGovernment, eAgriculture, eCustoms si eBusiness cu precadere pentru companiile mari si mijlocii, de pe piata locala, cit si pentru cea internationala.

In prezent, solutiile Siveco Romania sint utilizate de catre beneficiari din tari de pe patru continente. 550 dintre acesti beneficiari din Romania si includ atit institutii publice cit si companii private.

Sursa: Ziarul de Iasi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.