MCSI organizeaza licitatie pentru instalarea unui numar de 200 puncte de acces gratuit la Internet

Ministerul Comunicatiilor si Societatii Informationale lanseaza pe 30 septembrie o licitatie pentru instalarea unei serii de 200 puncte de acces gratuit la Internet wireless de banda larga, care se vor adauga altor 40, dintre care 11 deja instalate.

“Pana la sfarsitul lunii octombrie MCSI prin intermediul celor doua proceduri de cereri de oferta, va pune la dispozitia cetatenilor 40 de hotspoturi, 11 dintre acestea fiind deja instalate. Initiativa MCSI este parte integrata a unui proiect mai amplu care presupune ca pana la sfarsitul anului 2010 MCSI sa instaleze 500 de hotspoturi, din care 240 vor fi puse la dispozitie in cursul acestui an”, se arata in comunicatul MCSI.

Proiectul MCSI a fost anuntat din luna iunie a anului curent cand prim-ministrul Emil Boc impreuna cu ministrul comunicatiilor si societatii informationale, Gabriel Sandu, si primarul Liviu Negoita au inaugurat, in parcul Alexandru Ioan Cuza din Sectorul 3 al Capitalei, primul hotspot gratuit.

“Acest proiect poate fi considerat un prim pas in procesul de implementare a Strategiei nationale de dezvoltare a serviciilor de banda larga, luand in calcul faptul ca unul dintre obiectivele acestei strategii este acela de dezvoltarea a servicilor de banda larga la nivelul populatiei prin intermediul hotspot-urilor”, se mai precizeaza in comunicatul Ministerului Comunicatiilor si Societatii Infomationale.

Proiectul cu cele 200 de hotspot-uri va fi implementat in spatii publice usor accesibile cum ar fi centre universitare, centre culturale, piete publice si parcuri.

Sursa: Portalul National de Administratie Publica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.