Servicii de consultanta pentru restructurarea Postei Romane

In sedinta de guverndin data de 22 noiembrie, a fost adoptata Hotararea privind aprobarea contractului de consultanta si servicii financiare pentru restructurarea in vederea privatizarii a Companiei Nationale Posta Romana, ca urmare a finalizarii negocierilor dintre Ministerul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei si Roland Berger Strategy Consultants, consultantul selectat pe criteriul calitate cost. Roland Berger Strategy Consultants este o firma cu reputatie internationala in domeniul restructurarii serviciilor postale.

Privatizarea Companiei Nationale Posta Romana este unul dintre obiectivele asumate prin programul de guvernare, restructurarea urmarind in fapt maximizarea valorii companiei inainte de a incepe pregatirea procesului de privatizare. Proiectul se va derula in doua etape: pregatirea unei strategii de restructurare a Companiei si asistenta acordata MCTI si managementului Companiei in implementarea strategiei de restructurare.

Contractul incheiat cu Roland Berger Strategy Consultants se va desfasura pe parcursul 18 luni, iar onorariul pentru serviciile prestate se ridica la 1,8 mil Euro.

Posta Romana are in prezent peste 35.000 de angajati si un numar de peste 7.000 de unitati prin intermediul carora asigura serviciile postale la nivelul intregii tari.

Posta Romana este operatorul national in domeniul serviciilor postale, care se ocupa, de asemenea cu emiterea, editarea, comercializarea timbrelor si a efectelor postale si este si un furnizor de servicii cu valoare adaugata, cum ar fi: dezvoltare de programe informatice, schimb valutar, servicii de consultanta, servicii de trasport.

Posta Romana este entitatea responsabila de indeplinirea obligatiilor rezultand din aderarea Romaniei la Uniunea Postala Universala. In aceasta calitate trebuie sa asigure conditiile necesare integrarii serviciilor postale nationale in sistemul celor internationale si sa se alinieze la tehnologia de ultima ora din domeniu.

Sursa: Redactie Finantare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.