Edilii si locuitorii orasului Tg. Ocna au motive comune de bucurie

Tg. Ocna, proiect, fonduri europene, deseuri, PHARE, finantare

Platformele betonate au fost dotate cu containere pentru aceste deseuri, deseurile de PET, hartie si carton urmand a fi transportate la punctul de valorificare, balotate si livrate catre societati specializate.La fel se va proceda si cu deseurile de sticla si metal.

Daca toti locuitorii orasului Tg. Ocna vor intelege rostul acestei selectari vor vedea ca volumul deseurilor menajere scade iar cheltuielile pentru transportul si depozitarea acestora la depozitul din comuna Nicolae Balcescu vor fi mai mici.

In cadrul componentei de publicitate si promovare a proiectului, au fost organizate conferinte de presa, s-au tinut in scoli lectii de ecologie, a fost realizat un CD si un WEB-site, afise, pliante si brosuri in care s-a prezentat modul de colectare selectiva si importanta acestei activitati.

Tot in luna august au inceput lucrarile de inlocuire a retelelor de alimentare cu apa potabila, din azbociment si fonta, cu altele din PEHD, in zona centrala a orasului, lucrari ce fac obiectul proiectului “Redabilitarea retelei de alimentare cu apa potabila in statiunea turistica Tg.Ocna”, finantat de comunitatea europeana prin programul PHARE 2005.

Aceste lucrari se desfasoara potrivit graficului de activitati din proiect si au ca scop eliminarea pierderilor de apa datorata deselor avarii in reteaua de alimentare, dar si cresterii calitatii apei, avand in vedere ca materialele folosite sunt de inalta calitate si rezistenta.

Sursa: Portalul National de Administratie Publica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.