Proiecte educationale si de investitii la scolile din Simian

mediu rural, investitii, FSE, finantare, cursuri de formare, proiecte

“Cladirea principala a scolii a fost renovata in 2007, cand s-a facut si mansardarea acesteia”, a spus Gazsi Sandor, directorul scolii care reprezinta si centrul bugetar al comunei. “Iar, scoala din silindru este in renovare, adica in reabilitare totala. Am schimbat geamurile si acoperisul”.

Tot in Simian se efectueaza lucrari de modernizare si la cladirea gradinitei

“La gradinita, la parter, avem doua sali si grupuri sanitare in functiune, iar in lucru sunt sala de mese, bucataria si vestiarul, precum si grupul sanitar pentru cadrele didactice. La etaj, sunt efectuate lucrari in doua sali de curs, dormitor, grup sanitar si vestiar”, a completat directorul Gaszi Sandor.

Cursuri de formare pentru profesori

Cadrele didactice de la aceste unitati de invatamant participa, periodic, la diferite cursuri de formare. Unul dintre acestea este si “Dezvoltarea profesionala a cadrelor didactice prin activitati de mentorat”. Este vorba despre un sistem de formare a cadrelor didactice din mediul rural.

“Proiectul este finantat din Fondul Social European, fiind implementat de Ministerul Educatiei, Cercetarii si Inovarii, prin unitatea de management”, a declarat Raluca seres, mentor in cadrul proiectului.

Mai multe detalii: www.ecomunitate.ro.

Sursa: Ecomunitate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.