Targu Mures: Scoli modernizate din fonduri europene

fonduri europene, studiu de fezabilitate, proiecte, scoli, finantare

Consiliul Local din Targu Mures va aproba studiul de fezabilitate si indicatorii tehnico-economici pentru proiectul de reabilitare si modernizare a Colegiului National “Alexandru Papiu Ilarian”.

In acest sens, Administratia domeniului public din Primarie a elaborat o tema de proiectare si ulterior s-a intocmit studiul amintit, pentru care administratia locala intentioneaza sa obtina fonduri europene prin Programul Operational Regional 2007 – 2013 (Regio).

De mentionat ca cladirea acestui colegi este amplasata pe strada Benrady Gyorgy nr. 12, iar imobilul este inclus pe lista monumentelor istorice. Printre altele, in proiect se are in vedere restaurarea exterioara a intregii cladiri dar si reparatii complete in interior. Imobilul este structurat pe sase niveluri si are o suprafata construita existenta de 2.182,93 mp.

Valoarea lucrarii a fost cuantificata la 12.368.963 lei, echivalentul a 2.910.687 euro.

Tot prin POR “Regio” municipalitatea Targu Muresului urmareste si reabilitarea si modernizarea Grupului scolar “Gheorghe Sincai”, la o valoare estimata a lucrarii fiind de 1.831.472 euro.

Cladirea acesteri unitati scolare a fost construita in 1976, are strucutura de liceu, scoala postiliceala zi si seral, capacitatea fiind de 1.092 de cursanti. Nu in ultimul rand, un proiect similar va fi depus la ADR Centru si pentru reabilitarea, modernizarea si mansardarea unor imobile apartinand Gimnaziului “Dacia”, in valoare de 2.608.124.

Dupa analiza proiectelor, etapizat acestea vor ajunge la Ministerul Dezvoltarii Regionale si Locuintei, iar dupa semnarea contractelor de finantare, lucrarile ar putea fi gata in 3-4 ani.

Sursa: Adevarul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.