Proiecte europene in valoare de 316 milioane de euro, depuse de Consiliul Judetean Botosani

investitii

Dintre acestea, 13 au obtinut deja finantare din partea Uniunii Europene, fondurile atrase cifrandu-se la 146,7 milioane de euro.

“In acest moment, suntem in fata unui program foarte complex, foarte mare, de investitii, in principal pe seama fondurilor atrase fie de la Uniunea Europeana, fie de la Guvernul Romaniei. Din ultimele raportari privind proiectele aplicate de catre noi pe seama finantarilor de la Uniunea Europeana rezulta ca am depus proiecte de 316 milioane de euro”, a afirmat Tabuleac.

Cel mai mare proiect are o valoare de 42,5 milioane de euro si urmareste reabilitarea statiilor de pompare a apei si epurare a apelor uzate, precum si reabilitarea retelelor de transport apa din Botosani.

Fondurile sunt obtinute in cadrul programului ISPA. Cel de-al doilea proiect pentru care finantarea de 41,3 milioane de euro a fost deja asigurata este inclus in Programul Operational Regional (POR) Mediu si are in vedere construirea unui depozit ecologic de deseuri.

Consiliul Judetean a depus un proiect de mediu in valoare de 127 de milioane de euro privind extinderea si modernizarea sistemului de apa si canalizare din judetul Botosani. Acesta are ca scop racordarea la reteaua de apa si canalizare a tuturor localitatilor, dar si schimbarea sursei de alimentare cu apa a populatiei din judetul Botosani, prin crearea unei aductiuni din raul Prut.

Sursa: Portalul National de Administratie Publica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.