Bistrita Bargaului – prima comuna din Transilvania de Nord care primeste finantare prin POR

Finantare, Programul Operational Regional, Transilvania de Nord, Bistrita Bargaului

Este vorba de contractul de finantare pentru proiectul “Modernizare Scoala generala nr. 2 cu clasele I-VIII, comuna Bistrita Birgaului, judetul Bistrita-Nasaud”.

Valoarea totala a proiectului este de 4.102.763,00 RON din care finantarea nerambursabila este de 3.037.617,50 RON (2.581.974,88 RON din FEDR, 394.890,27 din fonduri guvernamentale).

Proiectul vizeaza extinderea si modernizarea a doua corpuri de cladire in care functioneaza scoala, asigurarea aductiunii de apa in cele doua imobile, realizarea evacuarii apelor uzate menajere si tehnologice, amenajarea de grupuri sanitare, asigurarea microclimatului termic prin centrala termica proprie si retea de distributie a agentului termic, revizuirea si extinderea instalatiei electrice, amenajarea de alei si spatii verzi, asigurarea conditiilor pentru practicarea activitatilor sportive, precum si dotarea scolii cu mobilier, material didactic si aparatura I.T.

Pana in acest moment, au fost semnate alte 11 contracte de finantare de infrastructura care beneficiaza de fonduri din Programul Operational Regional, beneficiarii fiind consiliile judetene si primarii de municipii.

Pentru mai multe informatii privind proiectele in implementare aici.

Sursa: Portalul National de Administratie Publica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.