Fonduri nerambursabile prin programul Regio pentru Sibiu

fonduri, Sibiu

Proiectul contractat are o valoare totala de 3,86 milioane lei, din care 3,04 milioane lei reprezinta suma solicitata ca finantare nerambursabila, iar diferenta dintre cele doua valori reprezinta contributia financiara a beneficiarului la realizarea proiectului. Timp de 23 luni, perioada estimata ca fiind necesara pentru implementarea proiectului, fondurile solicitate prin proiect se vor aloca pentru modernizarea strazii Ocnei, in lungime de 360 metri.

Prin implementarea acestui proiect beneficiarul urmareste imbunatatirea accesului catre centrul istoric al orasului si spre Piata agroalimentara Cibin, reducerea cheltuielilor de intretinere, dar si cresterea vitezei de rulare a autovehiculelor.

De asemenea, prin reabilitarea acestei strazi si a retelei hidroedilitare, se va mari numarul locurilor de parcare cu alte 40 noi locuri, carosabilul va fi reabilitat in suprafata 1,5 km, vor fi reabilitate trotuare in suprafata de 1,3 km, dar se vor realiza si 44 de noi racorduri la reteaua de apa pluviala si crearea de spatii verzi.

Cele trei proiecte contractate pana in prezent si aflate in implementare, din Planul Integrat de Dezvoltare Urbana (PIDU) Sibiu, urmaresc modernizarea strazii Faurului, reabilitarea strazii Turnului si a Piatetei Targu Pestelui, precum si modernizarea Centrului de recuperare si reabilitare copii cu dizabilitati situat in Aleea Streiu, nr 8.

Alte doua proiecte ce fac parte din PIDU Sibiu, depuse spre finantare la sediul ADR Centru, se afla in stare avansata de evaluare, urmand a se contracta in perioada urmatoare. Pe langa acestea, municipalitatea din Sibiu va depune inca doua proiecte, ajungand astfel sa utilizeze intregul buget alocat dezvoltarii.

Sursa: ADR Centru

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.