Aprobare HG 183 de proiecte in cadrul programului de imbunatatirii a calitatii mediului prin realizarea de spatii verzi

proiecte, imbunatatire, calitate, mediu, spatii verzi, sesiune

Valoarea totala a acestor proiecte este de aproximativ 123 milioane lei, iar sumele aferente sunt asigurate din Fondul pentru Mediu.

Proiectele privesc dezvoltarea si modernizarea spatiilor verzi din localitati si infiintarea de noi parcuri, scuaruri si aliniamente plantate ori reabilitarea celor existente, iar realizarea acestora va conduce la reducerea concentratiilor de noxe din aer, cresterea suprafetelor spatiilor verzi din localitati si apropierea marimii acestora de standardele europene in domeniu.

Prin acest act normativ sunt aprobate proiectele selectate in cadrul Programului national de imbunatatire a calitatii mediului prin realizarea de spatii verzi in localitati in sesiunea 3-31 ianuarie 2008 si sesiunea 25 august – 5 septembrie 2008.

O noua sesiune de depunere a dosarelor de finantare pe acelasi program este in curs de desfasurare, termenul limita de depunere a dosarelor de finantare fiind 12 octombrie a.c.

Pentru anul 2009, Programului national de imbunatatire a calitatii mediului prin realizarea de spatii verzi in localitati ii este alocata suma de 200 milioane lei prin bugetul de venituri si cheltuieli al Fondului pentru mediu si al Administratiei Fondului pentru Mediu, aprobat prin Hotararea Guvernului nr. 228 din 4 martie 2009.

Sursa: Ministerul Mediului

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.