40 milioane USD in 5 ani acordate prin FRDS

Pe data de 31 martie 2004, Fondul Roman de Dezvoltare Sociala (FRDS) a implinit 5 ani de la infiintare. In aceasta perioada, FRDS a gestionat imprumuturi ale Guvernului Romaniei de la organisme financiare internationale (BIRD, Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei), precum si fonduri provenite de la bugetul de stat, deruland in paralel 3 proiecte cu finantare externa.

In decursul a 18 runde de competitie pentru finantare, FRDS a primit 3.344 cereri de finantare din intrega tara. Dintre acestea, au fost aprobate spre finantare 861 proiecte: 550 proiecte de mica infrastructura rurala, 204 proiecte de activitati generatoare de venit, 107 proiecte de servicii sociale comunitare. Pentru realizarea acestor proiecte au fost alocate 40,1 milioane USD, iar de rezultatele lor vor beneficia peste 335.000 persoane (15% din proiectele aprobate avand ca beneficiari persoane apartinand minoritatilor etnice). Un numar de 1.866 de persoane, majoritatea lor provenind din sate sarace si izolate, au fost instruite in administrarea de proiecte.

In perioada 2-8 aprilie 2004, Banca Mondialaa a evaluat procesul de implementare a fazei a doua a Proiectului Fondului de Dezvoltare Sociala (FRDS). Delegatia Bancii Mondiale s-a declarat multumita de interesul si deschiderea beneficiarilor spre procesul de dezvoltare comunitara, de impactul pe care l-au avut proiectele finantate asupra imbunatatirii conditiilor lor de viata, ca si de modul pozitiv in care a fost perceput proiectul FRDS.

FRDS este un organism independent, de interes public, infiintat prin Legea 129/1998. FRDS isi propune sa amelioreze nivelul de viata al locuitorilor satelor sarace si al persoanelor apartinand grupurilor dezavantajate si sa dezvolte initiativele, capacitatea de organizare si intrajutorare la nivel local.

Sursa: FRDS

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.