Bancile au intrat in jocul Sapard

Un numar de 14 banci din Romania vor sprijini producatorii agricoli in implementarea programului Sapard. Acestea vor acorda credite pentru acoperirea cofinantarii datorate de fermieri.

Conform procedurilor SAPARD, persoana care solicita finantare pentru un proiect va primi 5.000 de Euro, ca fonduri nerambursabile din partea Uniunii Europene, dar va trebui sa acopere cealalata jumatate din valoarea proiectului din fonduri proprii. Obligativitatea acestui avans de 50% a fost una dintre cele mai mari piedici in obtinerea de finantare SAPARD pentru fermieri si producatori agricoli. Bancile care au incheiat acorduri cu agentia SAPARD pot acorda credite pentru care garantia adusa de solicitant este chiar investitia pe care urmeaza sa o realizeze.

Creditele acordate de banci pentru programul Sapard nu vor putea fi accesate decat de producatorii agricoli, nu si de administratiile locale. Bancile care acorda astfel de credite sunt: Alpha Bank Romania, Banca Comerciala Carpatica, Banca Romaneasca, Banca Ion Tiriac, Banc Post, BCR, BRD, CEC, Eximbank, ING, Raiffeisen Bank, Romanian International Bank, Unicredit si Volksbank.

Sursa: Ziarul “Evenimentul Zilei” online

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.