Prefectura Brasov sprijina zonele rurale din judet care vor sa acceseze Programul LEADER

Brasov, program LEADER, zone rurale, finantare, fonduri

Oficialul britanic s-a aflat saptamana trecuta in judetul Brasov, in programul vizitei fiind inclusa si o intalnire cu subprefectul Emil Nita. Jeremy Staniforth a explicat ca Printul de Walles doreste sa se implice in modernizarea spatiului rural din Romania din zona Carpatilor, fiind selectate sase judete, printre care se numara si Brasovul, care vor beneficia de sprijin in accesarea fondurilor europene.

In opinia diplomatului, satele brasovene pot sa imbine armonios agricultura si produsele traditionale cu agroturismul, proiectele ecologice sau vanatoarea.

Subprefectul Emil Nita a salutat aceasta initiativa, pe care a apreciat-o si ca fiind o solutie pentru asigurarea unor locuri de munca pentru romanii care se intorc de peste hotare: “Pana in luna noiembrie vom stabili impreuna cu patrenerii britanici care sunt zonele care se preteaza pentru acest gen de programe si care vor beneficia de consultanta oferita cu generozitate de Printul de Walles”.

Programul Leader este cea de a patra axa a Politicii de Dezvoltare Rurala a Comunitatii Europene, care beneficiaza de circa 2,5% din fondurile europene de dezvoltare rurala.

Per total, el insumeaza 180,5 milioane de euro, bani destinati imbunatatirii administratiei locale si mobilizarii tuturor resurselor de dezvoltare din satul romanesc. Acest program se deruleaza avand la baza parteneriate de tip public-privat, administratiile publice locale fiind sprijinite sa atraga de partea lor initiativele private si impreuna sa deruleze proiecte reciproc avantajoase.

Sursa: Portalul National de Administratie Publica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.