Cinci strazi targumuresene intra in reparatii

Targu-Mures, lucrari, reabilitare, fonduri europene, proiect

Strazile Livezeni, Mureseni, Podeni, Voiniceni si Libertatii vor intra in reparatie din 12 octombrie. Strazile sunt cuprinse intr-un proiect de modernizare si reabilitare castigat de Primaria Targu-Mures. Valoarea totala a proiectului depaseste 62 de milioane de lei.

“Proiectul e finantat din fonduri structurale prin Programul Operational Regional 2007-2013, axa II. Contractul a fost semnat la 15 mai. Valoarea totala a proiectului este de 62.350.000 de lei din care asistenta financiara nerambursabila este de 43.286.800 de lei. Contributia proprie a primariei este de 2% din costurile eligibile, deci 1.000.000 de lei, restul sunt cheltuieli legate de TVA, ce vor fi recuperate prin procedurile legale specifice”, a spus Dana Ijac, sef Serviciu Integrare Europeana si Prograne de Finantare in Primaria Targu-Mures.

In proiect sunt incluse sase strazi, dar deocamdata vor incepe lucrarile la cinci dintre acestea, deoarece pe strada Baneasa compania Aquaserv are de efectuat reparatii la canalul pluvial.

“Deocamdata s-a predat amplasamentuls-au montat bornele de marcaj si din 12 octombrie vor incepe efectiv lucrarile de reparatii”, a spus Aurel Trif, director executiv al Primariei Targu-Mures.

Artere importante

Cele cinci strazi ce vor fi reabilitate sunt artere importante ale orasului, ce fac legatura cu judetele vecine. Lucrarile la strada Mureseni incep de la intersectia cu strada Dezrobirii si se intind pana la poarta 6 Azomures, cu iesire spre limita administrativa a orasului spre Cluj Napoca, adica 1.321 de metri. Lucrarile la strada Voiniceni incep de la intersectia cu strada Plopilor si pana la limita administrativa a orasului si se intind pe 3.725 de metri.

Pe strada Livezeni se va lucra de la intersectia cu strada Sfantul Ioan si pana la limita administrativa a orasului spre Sighisoara, pe o lungime de 970 de metri. Strada Podeni va fi modernizata de la intersectia cu strada Tisei si pana la intersectia cu strada Stramba pe 870 de metri.

Strada Libertatii va cuprinde tronsonul de la intersectia cu strada Plopilor si pana la intersectia cu strada Dezrobirii pe o distranta de 2.225 de metri. Potrivit primarului Dorin Florea, proiectul este printre primele castigate de autoritatile locale din tara si vizeaza refacerea si fluidizarea traficului rutier, crearea de inele de circulatie si refacerea infrastructurii de apa-canal.

Alte strazi modernizate

In aceast an a mai fost reabilitata si strada Ciucului pe o lungime de 264 de metri si o latime de sapte metri. in zona au fost amenajate si 96 de parcari longitudinale, valoarea totala a lucrarilor fiind de aproximativ 700.000 de lei. La reparatii a fost folosit un bitum polimerizat, rezistent la temperaturi joase, cu o garantie de cinci ani.

Alta strada reabilitata este Rodniciei, care insa a fost finalizata doar pe jumatate. Reparatiile au durat patru luni de zile, au costat aproximativ 600.000 de lei, iar la anul se preconizeaza continuarea lucrarilor pe cealalta jumatate a strazii.

Sursa: Adevarul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.