Primarii ieseni cer depolitizarea procedurilor de acordare a fondurilor europene

Iasi, primari, depolitizare, fonduri europene, proceduri, finantare

Comunitatile locale romanesti au mare nevoie de fonduri europene, dar in acest moment regulile care se schimba permanent, precum si procedurile complicate, sunt o piedica serioasa in calea atragerii banilor europeni.

Primarii judetului Iasi, aflati la Bruxelles in vizita de lucru la invitatia lui Ivan, au solicitat, alaturi de eurodeputatul social-democrat, proceduri transparente, stabile si simple pentru ca banii europeni sa poata fi folositi pentru dezvoltarea localitatilor din Romania.

Acestia au atras atentia asupra dificultatilor intalnite zilnic in accesarea fondurilor si derularea proiectelor dar si asupra modului greoi si profund politizat in care se desfasoara procesul absorbtiei fondurilor europene in prezent.

De asemenea, cei 43 de semnatari ai apelului au cerut Guvernului Romaniei sa renunte la practicile discretionare de alocare a fondurilor europene, precum si o mai atenta supervizare din partea institutiilor europene a intregului proces.

“Utilizarea eficienta a fondurilor europene trebuie sa fie o prioritate pentru comunitatile locale, regionale, pentru Guvernul roman, dar si pentru Uniunea Europeana”, a declarat eurodeputatul Catalin Ivan.

Sursa: Portalul National de Administratie Publica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.