Programul Ricop a adus in Romania 86 milioane Euro

In cadrul unei conferinte de presa, seful Delegatiei CE in Romania, Jonathan Scheele si secretarul de stat MFP Daniela Marinescu au evaluat patru dintre componentele programului. Prima dintre acestea, Interventii in cazuri de concedieri colective a inclus acordarea de plati compensatorii in valoare totala de 12,9 milioane Euro pentru 48.247 de persoane, precum si furnizarea de servicii sociale si de consiliere pentru 67.351 persoane.
Componenta Lucrari publice a finantat 123 de proiecte cu o valoare de 18,2 milioane Euro.
Prin componenta Masuri Active de Ocupare au fost finantate 106 proiecte in domeniul formarii profesionale si crearii de locuri de munca in valoare totala de 4,7 milioane Euro.
De asemenea, componenta Masuri de raspuns social a finantat 64 de proiecte sociale care au avut ca scop ameliorarea efectelor negative ale somajului, contributia UE ricandu-se la 4,9 milioane Euro. In total, cele patru componente au contribuit la crearea a peste 9.000 de noi locuri de munca.

Prin Programul de Restructurare a Intreprinderilor si Reconversie Profesionala (RICOP), Uniunea Europeana sprijina Guvernul Romaniei in demersurile de reducere a impactului social al reformei economice prin crearea de locuri de munca in noi sectoare economice. In afara celor patru componente prezentate, programul RICOP include si sprijin pentru dezvoltarea sectorului IMM. Programul se desfasoara in 17 judete si va fi complet finalizat in noiembrie 2004.

Sursa: , www.infoeuropa.ro, 30 aprilie 2004

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.