Deputat PNL acuzat ca a deturnat bani europeni

Ion Palar a vandut o parte din clinica medicala pe care a ridicat-o in Bacau cu fonduri PHARE, desi incalca astfel legea.

Ionel Palar, deputat PNL de Bacau, a vandut unei banci doua etaje dintr-o clinica medicala, pe care o construise cu fonduri europene nerambursabile. Potrivit legii, beneficiarii fondurilor PHARE nu pot schimba destinatia initiala a constructiei pentru care au solicitat bani europeni. In caz contrar, risca rezilierea contractului si re tur narea fondurilor PHARE utilizate.

A vandut doua etaje cu 700.000 de euro

O parte din clinica Luxor, unde deputatul Ionel Palar detine 50% din actiuni, a fost ridicata cu 375.000 de euro din fonduri PHARE. Potrivit reprezentantilor Agentiei de Dezvoltare Regionala (ADR) Nord-Est, in contract se prevede faptul ca spatiul construit nu poate fi vandut sau inchiriat.

Cu toate acestea, Ion Palar si asociatul sau, medicul Ciprian Olinic, au vandut parterul si primul etaj al Bancii Italo-Romane, pentru suma de 700.000 de euro.

“Nu avea voie nici sa vanda, nici sa inchirieze spatiul, nici sa-i schimbe destinatia. Atata timp cat a primit acesti bani nerambursabili, nu avea voie sa faca asa ceva. Sunt clauze clare in contract. Am solicitat verificarea intregii documentatii”, ne-a declarat directorul Cristian Zampa, de la ADR Nord-Est.

El a adaugat ca, in cazul in care “pana luni nu se prezinta cu actele pentru efectuarea verificarilor, ii somam din nou. Daca iar nu vin, anuntam reprezen tantii ministerului”, a mai spus directorul ADR Nord-Est.

Mai multe detalii: www.evz.ro.

Sursa: Evenimentul Zilei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.