MADR amana a doua sesiune de depunere a proiectelor pentru masuri din PNDR

MAPDR, masuri, finantare, amanare, proiecte, evaluare, dosare

Reprezentantii Ministerului Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale (MAPDR) spun ca data la care va incepe cea de-a doua sesiune va fi anuntata dupa finalizarea evaluarii proiectelor din prima etapa.

“Avand in vedere numarul considerabil de proiecte depuse, ce atrag un volum de munca foarte mare corelat cu responsabilitatea evaluarii proiectelor, MAPDR a propus amanarea lansarii celei de-a doua sesiuni de depunere a proiectelor pentru masurile 121 – Modernizarea exploatatiilor agricole si 123 – Cresterea valorii adaugate a produselor agricole si forestiere, programata pentru perioada 19 octombrie – 27 noiembrie 2009.

Intra in competitie proiectele restante din 2008

In perioada 7 septembrie – 2 octombrie 2009 s-a desfasurat prima sesiune de depunere a proiectelor pentru masura 121, avand o alocare publica de 161 de milioane de euro.

Insa in urma centralizarii proiectelor depuse la finalul acestei sesiuni s-au inregistrat insa 949 proiecte avand o valoare publica de 541 de milioane de euro.

Insa, avand in vedere modificarea pentru anul 2009 a punctajelor aferente criteriilor de selectie pentru masura 121 “Modernizarea exploatatiilor agricole, vor intra in proces de reevaluare si alte 900 de proiecte eligibile.

Acestea sunt din sesiunea de depunere a proiectelor din perioada noiembrie – decembrie 2008 si care, din cauza epuizarii fondurilor alocate, au fost reportate pentru aceasta sesiune de selectie.

In prezent Agentia de Plati pentru Dezvoltare Rurala (APDRP) are in evaluare 1669 de proiecte pentru masura 322 “Renovarea si dezvoltarea satelor si alte 166 proiecte de pentru masura 123 “Cresterea valorii adaugate a produselor agricole si forestiere.

Sursa: Adevarul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.