Zece proiecte depuse pentru atragerea fondurilor postaderare in judetul Prahova

CJ Prahova, proiecte, fonduri europene, finantare, turism

Potrivit reprezentantilor Serviciului de Integrare Europeana din Consiliul Judetean Prahova, valoarea finantarii externe pentru aceste proiecte se ridica la peste 186 milioane euro.

Aceasta suma reprezinta finantarea europeana solicitata de consilii locale din teritoriu sau de Consiliul Judetean Prahova pentru reabilitarea infrastructurii si pentru valorificarea potentialului turistic, in special in statiunile de pe Valea Prahovei.

Pentru trei dintre cele zece proiecte au fost depuse documentatiile si au fost semnate deja contractele de finantare. Astfel, proiectul “Sistem integrat de urbanism pentru gestionarea relatiei cu cetatenii”, solicitant fiind Consiliul Judetean Prahova, are o valoare a contributiei externe de peste un milion de euro.

Un alt proiect pentru care s-a semnat contractul de finantare este “Reabilitarea si modernizarea strazilor in Mizil”, in valoare de peste trei milioane euro.

Cea mai mare valoare a unui proiect care a obtinut deja finantare este pentru reabilitarea unui drum judetean, proiectul in valoare de 8,5 milioane euro fiind depus, in colaborare, de consiliile judetene din Prahova si Dambovita.

Dintre cele sapte proiecte, aflate in diferite stadii de evaluare, cel mai important este depus de Asociatia “Parteneriatul pentru managementul apei Prahova”.

Prin proiectul “Reabilitarea si modernizarea sistemelor de apa si canalizare in judetul Prahova” se solicita o finantare externa in valoare de 127,4 milioane euro.

Autoritatile locale si judetene au mai depus documentatii pentru alte sase proiecte, pentru trei dintre acestea solicitantul fiind Consiliul Local Busteni.

Aceste proiecte sunt in stadiul de evaluare tehnico-financiara la Agentia de Dezvoltare Regionala Sud Muntenia. Consiliul Local Busteni solicita finantare externa pentru dezvoltarea infrastructurii turistice, dar si pentru restaurarea si valorificarea durabila a patrimoniului cultural.

Sursa: Portalul National de Administratie Publica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.