CJ Suceava implementeaza proiectul “Centru transfrontalier de instruire pentru afaceri”

Consiliul Judetean Suceava, in parteneriat cu Administratia Regionala de Stat Cernauti implementeaza proiectul “Centru Transfrontalier de Instruire pentru Afaceri”, finantat prin Programul de Vecinatate Romania – Ucraina, componenta PHARE CBC 2006, Prioritatea 1 – Promovarea dezvoltarii socio-economice locale, Masura 1.2 – Cooperarea economica transfrontaliera.

Proiectul are o valoare de 202.016 Euro, cofinantarea Consiliului Judetean Suceava fiind de 22.000 Euro.

Obiectivul general al proiectului il reprezinta imbunatatirea legaturilor economice transfrontaliere si instruirea mediului de afaceri in vederea dezvoltarii economice durabile. Proiectul isi propune amenajarea unui Centru Transfrontalier de Instruire pentru Afaceri, in incinta Centrului Economic Bucovina, obiectiv aflat in vecinatatea “Aeroportului Stefan cel Mare Suceava”. Astfel, se vor amenaja patru sali din pavilionul expozitional al Centrului Economic Bucovina, in care se vor organiza patru module de instruire, cu urmatoarele teme:
1. Instruirea tinerilor pana in 30 de ani in initierea unei afaceri;
2. Instruire privind transferul tehnologic, modalitati de protejare a marcilor si inventiilor;
3. Instruire privind modalitati de relansare a activitatii economice traditionale in Bucovina;
4. Instruire privind elaborarea unui proiect cu finantare externa la nivelul agentilor economici din judetul Suceava si regiunea Cernauti.

Un alt punct important al proiectului il constituie organizarea Targului transfrontalier “Produs in Bucovina” si a conferintei cu tema “Dezvoltarea parteneriatului prin cooperare economica transfrontaliera”.

In cadrul proiectului, in data de 04.09.2008 s-a organizat o intalnire cu reprezentanti ai Administratiei Regionale de Stat din Cernauti, la sediul Consiliului Judetean Suceava, ocazie cu care s-au prezentat obiectivele, activitatile si rezultatele asteptate in urma implementarii proiectului. Perioada de implementare a proiectului este 22.08.2008-22.10.2009.

Sursa: Ministerul Dezvoltarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.