CJ Timis a finalizat proiectul transfrontalier de prevenire si interventie in caz de inundatii

CJ Timis, proiect transfrontalier, inundatii, risc, studiu, obiectiv

Administratia timiseana, in calitate de beneficiar al contractului de grant, a avut drept partener transfrontalier municipalitatea din Secanj, districtul Banatul Central, Serbia.

Purtatorul de cuvant al CJ Timis, Jana Lavrits, a declarat ca din bugetul proiectului s-au achizitionat echipamente si mijloace de interventie specifice inundatiilor, in valoare de 230.000 de euro, acestea urmand sa fie puse si la dispozitia partenerului sarb de proiect, in caz de nevoie.

Obiectivul general al proiectului vizeaza imbunatatirea capacitatii operationale de interventie in caz de inundatii a serviciilor publice cu atributii in domeniu din regiunea frontierei comune romano-sarbe, cu scopul prevenirii, reducerii si inlaturarii efectelor dezastrelor naturale”, a spus Lavrits.

In cadrul proiectului s-au intreprins actiuni de pregatire comuna a personalului de interventie si cu atributii in domeniul managementului riscului. De asemenea, au avut loc schimburi de experienta intre cele doua regiuni din tarile vecine, si anume judetul Timis si districtul Banatul Central din Serbia.

Un alt rezultat al proiectului a fost “Studiul de analiza si acoperire a riscurilor in regiunea transfrontaliera romano-sarba”. Aceasta lucrare identifica riscurile potentiale la nivelul judetului Timis si al districtului Banatul Central din Serbia si propune un set coerent si unitar de masuri de prevenire, interventie si inlaturare a efectelor dezastrelor naturale.

Sursa: Portalul National de Administratie Publica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.