Guvernul a suplimentat numarul de posturi in structurile care gestioneaza fonduri europene

angajati, POSDRU

Astfel, pentru intarirea capacitatii administrative a Programului Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (POS DRU) Guvernul a aprobat o Hotarare care suplimenteaza cu 35 numarul de posturi destinate Organismelor Intermediare Regionale si Autoritatii de Management din cadrul institutiilor subordonate Ministerului Muncii, Familiei si Protectiei Sociale.

Posturile destinate in plus in scopul intaririi capacitatii administrative a POS DRU nu va conduce la majorarea numarului total de posturi din cadrul Ministerului.

“Nu apar posturi noi, sunt realocari si redistribuiri de posturi la nivelul ministerului”, a explicat purtatorul de cuvant al Guvernului.

Tot in scopul imbunatatirii absorbtiei fondurilor europene, au fost aprobate 20 de posturi in schema aparatului de lucru propriu al Ministerului Educatiei, Cercetarii, Turismului si Sportului. Cele 20 de posturi vor fi ocupate prin concurs si vor fi utilizate numai in cadrul structurilor responsabile pentru gestionarea fondurilor europene.

Ele vor fi reduse in mod corespunzator din numarul maxim de posturi aprobat pentru unitatile si activitatile de invatamant, cercetare, tineret si sport din subordinea MECTS, finantate integral de la bugetul de stat.

De asemenea, la nivelul Centrului National de Dezvoltare a invatamantului Profesional si Tehnic a fost suplimentata cu 16 posturi, care vor fi folosite numai in cadrul structurilor responsabile pentru gestionarea fondurilor europene, in scopul finalizarii cererilor de rambursare care inregistreaza intarzieri si in scopul scurtarii traseului de procesare a documentelor.

“Deciziile vin ca urmare a interesului pe care Guvernul il are in ceea ce priveste imbunatatirea absorbtiei fondurilor europene”, a afirmat purtatorul de cuvant al Executivului.

Sursa: Guvernul Romaniei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.