Drumuri judetene reabilitate in Teleorman cu bani europeni

CJ Teleorman, reabilitare, drumuri, fonduri europene, licitatie

Presedintele CJ Teleorman, Liviu Dragnea, a declarat ca in acest mod s-au acumulat intarzieri, “din cauza unei firme din Cluj care nici macar nu a participat la licitatie”.

Potrivit sursei citate, termenul de finalizare a proiectului este in luna august 2011, stabilit prin memorandum cu UE, orice intarziere in derularea lucrarilor nefiind acceptata.

Liviu Dragnea crede ca trebuie desfiintata Comisia Nationala pentru solutionarea unor astfel de contestatii, deoarece prin deciziile acesteia se intarzie procedurile de achizitii publice.

“Nu mai cred in sinceritatea deciziilor luate de aceasta comisie, mai ales dupa ce am discutat cu alti colegi din tara si am inteles ca in situatii identice sunt date solutii diferite”, a afirmat Liviu Dragnea, care indeplineste si functia de presedinte al Uniunii Nationale a Consiliilor Judetene din Romania.

Pentru reabilitarea complexa a DJ 70l, proces care include lucrari la sistemul rutier, intersectii si drumuri laterale, amenajarea a sute de podete si a santurilor, dar si construirea a patru poduri noi, se vor folosi, prin Programul Operational Regional (POR) aproape 120 milioane de lei, din care 86,5 la suta sunt fonduri comunitare si 11,5 la suta – finantare de la bugetul de stat.

De asemenea, seful CJ Teleorman a precizat ca o finantare totala de 62,4 milioane de lei s-a obtinut tot prin POR pentru reabilitarea DJ 506 pe lungimea de 40,6 kilometri intre localitatile Cervenia-Vitanesti si Babaita.

Sursa: Portalul National de Administratie Publica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.