Femeile din cinci comune sucevene se scolesc la PAPI in stiinta micilor afaceri

PAPI, proiect, antreprenoriat, POSDRU, afaceri, obiectiv, femei

Proiectul este finantat de Fondul Social European prin Programul Operational pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 in cadrul domeniului major de interventie 5.2, “Promovarea sustenabilitatii pe termen lung a zonelor rurale in ceea ce priveste ocuparea fortei de munca si resursele umane”.

Este vizat, in mod special, mediul rural pentru ca la sate somajul in randurile femeilor este foarte mare dar, in acelasi timp, mediul rural ofera un important potential de valorificare a spiritului antreprenorial, de demarare a unor mici afaceri.

Practic, scopul acestui proiect este cresterea spiritului antreprenorial a femeilor din zona rurala, iar obiectivul sau este motivarea doamnelor si dezvoltarea abilitatilor, a cunostintelor necesare initierii si sustinerii unor activitati lucrative.

Proiectul este implementat de Societatea de Educatie Contraceptiva si Sexuala (SECS) din Bucuresti, in parteneriat cu Fundatia Pro Woman din Iasi si este derulat in 62 de comune din 15 judete, in care somajul in randurile femeilor are o incidenta mai mare.

In fiecare comuna au fost selectate pentru participarea la acest proiect cate 18 doamne. In total, la nivel national, 1.116 de femei se scolesc in operarea pe calculator si stiinta antreprenoriatului.

Mai multe detalii: www.ecomunitate.ro.

Sursa: Ecomunitate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.