Municipiul Botosani modernizat cu fonduri UE

Primaria municipiului Botosani ar putea primi in 2008 cateva milioane bune de euro pentru o serie de proiecte cu finantare externa. Unele proiecte sunt in faza de implementare, in timp ce alte cateva sunt in faza de elaborare.

Cel mai important proiect este cel referitor la “Reabilitarea centrului istoric si a zonei pietonale din municipiul Botosani”. Proiectul are in vedere reabilitarea si consolidarea a 17 cladiri si a zonei pietonale din ansamblul arhitectonic Centrul Istoric, in vederea cresterii atractivitatii turistice a zonei. Valoarea proiectului este de 7,6 milioane de euro, din care 6,6 milioane de euro reprezinta grant, iar restul de 942.119 euro este contributia Consiliului Local Botosani.

Strada Imparat Traian, momentan plina de gropi si de santuri sapate de furnizorii de utilitati, ar putea intra in lucru din acest an. Pe Axa 2 a Programului Operational Regional a fost depus proiectul “Reabilitare si modernizare strazi urbane in municipiul Botosani”, valoarea totala a acestuia fiind de 40 de milioane de lei, din care costuri eligibile sunt 33 de milioane de lei.

Urmeaza a fi refacuta in acest sens Calea Nationala (bariera Dorohoi) – 3,15 kilometri, Strada Uzinei – 0,2 kilometri, Strada Imparat Traian – 1,5 kilometri, Strada Tudor Vladimirescu – 1,75 kilometri, Strada Petru Rares – 1,2 kilometri, Calea Nationala (bariera Iasi) – 3,75 kilometri, Strada Sucevei – 1,85 kilometri. Pe aceste artere rutiere vor fi demarcate pistele pentru biciclisti, va fi modernizat si iluminatul public si vor fi amenajate statii pentru transportul public, dar si cinci sensuri giratorii.

Un alt mare proiect pe care il avem in vedere este cel referitor la Planul integrat de dezvoltare urbana a zonei de interventie din municipiul Botosani – Centrul Istoric – Grivita, Parcul Tineretului, care are o valoare de 25 de milioane de euro. Prin acest proiect, se vor moderniza spatiile publice (Piata centrala), reteaua de strazi din acest areal, dar si zonele pietonale.

Dupa ce proiectul va fi aprobat, un alt beneficiar ar fi Teatrul “Mihai Eminescu”, pentru ca se are in vedere restaurarea, reabilitarea si consolidarea cladirii in care functioneaza aceasta institutie. A devenit deja o certitudine Parcul regional de agrement turistic si sportiv Cornisa, proiectantul prezentand municipalitatii cele doua versiuni ale zonei turistice.

Sursa: Jurnalul de Botosani

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.