Guvernul a alocat bani pentru infrastructura si baze sportive la sate

Guvern, infrastructura, baze sportive, proiecte, finantare, sate

Potrivit hotararii de Guvern, fondurile se utilizeaza pentru finantarea tuturor cheltuielilor eligibile necesare realizarii obiectivelor de investitii prevazute in cererile de finantare declarate eligibile, selectate in conditiile legii.

Executivul a decis, totodata, retragerea banilor alocati din sumele defalcate din taxa pe valoare adaugata pentru judetele care au primit finantare din alte surse decat prin acest program.

Hotararea publicata in Monitorul Oficial mai prevede ca, in cazul in care pe parcursul implementarii proiectului apare necesitatea’ temeinic justificata’ a unor modificari de solutie care implica costuri suplimentare, beneficiarul va inainta comisiei privind determinarea oportunitatii, eligibilitatii si aprobarii proiectelor o cerere de suplimentare a finantarii.

Dupa aprobarea de catre comisie a cererii de suplimentare a finantarii, beneficiarul va aplica procedura negocierii fara publicare prealabila a unui anunt de participare.

Banii au fost alocati bugetelor locale pentru reabilitarea, infiintarea si modernizarea unor baze sportive de la sate, dar si pentru construirea de poduri si podete, alimentare cu apa potabila, retele de canalizare si statii de epurare a apelor menajere in mediul rural.

Sursa: Portalul National de Administratie Publica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.