Iasul va avea laborator sanitar-veterinar de 2,5 milioane de euro

La inceputul acestui an, reprezentantii Directiei Sanitar-Veterinare si pentru Sigurata Alimentelor (DSVSA) Iasi au demarat lucrarile de constructii la cele doua noi corpuri ale Laboratorului Sanitar-Veterinar de Stat.

Investitia, in valoare de aproximativ 2,5 milioane de euro, va fi facuta prin intermediul Programului SAPARD si, potrivit oficialilor institutiei, va fi finalizata la sfarsitul acestui an. Au fost organizate licitatiile pentru achitionarea aparaturii si echipamentelor necesare dotarii noului laborator. Au avut loc trei licitatii publice deschise, ultima – in luna ianuarie 2007. In urma acestor licitatii au fost achizitionate echipamente in valoare de aproximativ 800.000 de euro.

Tot in luna ianuarie a acestui an a fost desemnat si castigatorul licitatiei privind realizarea lucrarilor de constructii a noilor cladiri, care vor fi situate langa actualul laborator sanitar-veterinar. Licitatia a fost castigata de catre societatea Iasicon, care va realiza partea de infrastructura a noului laborator. De la atribuirea contractului, constructorul a demarat deja organizarea de santier.

Urmeaza devierea retelelor de utilitati din zona, pentru a putea incepe efectiv lucrarile de constructie.

Sursa: Jurnalul de Est

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.