Satu Mare: Cinci kilometri de drum judetean receptionati la Tarna

Satu-Mare, Tarna, proiect, finantare nerambursabila, PHARE

Consiliul Judetean a beneficiat de o finantare nerambursabila pentru implementarea proiectului “Modernizarea infrastructurii de acces catre punctul de trecere al frontierei romano- ucrainiene de la Tarna Mare”, investitia fiind realizata prin Programul de Vecinatate Romania-Ucraina 2004 – 2006, PHARE CBC 2006 si a fost finantat de Uniunea Europeana, Guvernul Romaniei si Consiliul Judetean Satu Mare.

Potrivit unui comunicat de presa al administratiei judetene, Árpád Csehi, presedintele Consiliului Judetean Satu Mare a declarat ca in cadrul acestui proiect au fost realizate lucrarile de modernizare a drumului de acces DJ 109 M, intre Valea Seaca – Tarna Mare, in lungime de 5,08 km, au costat peste doua milioane de euro.

“In cadrul proiectului a fost modernizata nu doar infrastructura rutiera, ci si accesele spre gospodarii si au fost refacute santurile si podetele”, a afirmat Árpád Csehi.

Vicepresedintele Consiliul Judetean Satu Mare Mircea Govor, sustine ca se vor continua investitiile de modernizare a infrastructurii rutiere din judet.

“Aceast proiect a fost promovat si realizat de Consiliul Judetean Satu Mare, principalul scop fiind ca locuitorii din zona sa beneficieze de conditii civilizate de trai”, a spus Mircea Govor.

Lucrarile de modernizare au constat in refacerea drumului prin consolidarea infrastructurii, a terasamentelor drumului, refacerea elementelor de colectare si evacuare a apelor de suprafata (santuri , rigole, podete, ziduri de sprijin), amenajarea drumurilor laterale si lucrari de semnalizare rutiera.

Modernizarea acestei sectiuni de drum reprezinta a II- a etapa a modernizarii drumului judetean DJ 109 M, aceasta fiind o continuare a modernizarii sectiunii de drum Halmeu – Tamaseni – Batarci, proiect care a beneficiat de asistenta financiara tot prin intermediul Programului de Vecinatate Romania-Ucraina 2004 – 2006, licitatia de proiecte 2005.

Sursa: Adevarul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.