Finantare de 20 de milioane de euro castigata de Consiliul Judetean Hunedoara

CJ Hunedoara, finantare, POR, contract, drum, lucrare, reabilitare

Proiectul a fost depus de CJ Hunedoara in cadrul Programului Operational Regional 2007-2013 si va permite reabilitarea unui drum in lungime de 30 de kilometri care pleaca din localitatea Teliucu Inferior, strabate satele Toplita, Dabaca, Hasdau, Lunca Cernii de Sus si ajunge pana la limita cu judetul Caras-Severin.

“Semnarea contractului de finantare reprezinta o mare realizare pentru Consiliul Judetean Hunedoara, in conditiile in care anul viitor va fi tot unul de criza. Am depus mai multe proiecte cu finantari nerambursabile pentru ca suntem constienti ca ne asteapta o perioada foarte grea, in care vom primi bani putini de la Guvern. De aceea, ne-am axat pe obtinerea de fonduri nerambursabile si am reusit”, a declarat presedintele CJ Hunedoara, Mircea Molot.

La randul sau, directorul Agentiei pentru Dezvoltare Regionala (ADR) Vest, Sorin Maxim, a afirmat ca finantarea aprobata pentru construirea drumului din judetul Hunedoara reprezinta cea mai mare suma de bani alocata in Regiunea Vest pentru reabilitarea sistemului de drumuri judetene.

“Beneficiarul lucrarii va primi un avans, sub forma unei prefinantari, in valoare de 30% din banii europeni. Este un mare ajutor pentru ca astfel constructorul va putea derula lucrarile in conditii bune, mai ales in ceea ce priveste organizarea de santier”, a spus directorul ADR Vest.

Lucrarile de executie ale drumului judetean vor incepe in primavara anului viitor si sunt prevazute sa se deruleze pe o perioada de trei ani. Proiectul prevede reabilitarea drumului judetean pe o lungime de 30,2 kilometri, largirea partii carosabile la sase metri, supralargiri, inlocuirea a cinci podete si construirea altor 62 de podete noi.

Investitia va duce la reducerea costurilor de transport si la scurtarea duratei calatoriei, in paralel cu dezvoltarea turismului in Tinutul Padurenilor si imbunatatirea conditiilor de trai ale populatiei din zona. Licitatia pentru desemnarea constructorului a fost lansata pe Sistemul Electronic de Achizitii Publice, autoritatile estimand ca toate procedurile legale se vor incheia in aceasta iarna.

In cadrul Programului Operational Regional, CJ Hunedoara a reusit sa atraga finantari nerambursabile in valoare totala de 29,81 milioane de euro pentru reabilitarea infrastructurii de drumuri judetene.

Sursa: Portalul National de Administratie Publica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.