Cea de a patra reuniune a Comitetului Comun de Monitorizare al Programului Operational Comun Romania – Ucraina – Republica Moldova 2007-2013

reuniune, program operational comun Romania-Ucraina-Republica Moldova

Programul are alocat de catre Uniunea Europeana, prin Instrumentul European de Vecinatate si Parteneriat, un buget de 127 milioane EUR.

Scopul programului este ca, in contextul unor granite sigure, sa stimuleze potentialul de dezvoltare al zonei de frontiera, prin favorizarea contactelor intre parteneri de pe ambele parti ale granitelor, pentru imbunatatirea situatiei economico-sociale si a mediului inconjurator.

Prioritatile stabilite de comun acord de catre reprezentantii celor trei state participante sunt:

Prioritatea 1 Catre o economie mai competitiva a zonei de frontiera
Prioritatea 2 Mediu si pregatirea pentru situatii de urgenta
Prioritatea 3 Promovarea activitatilor „people to people”

Ca rezultat al primului apel de propuneri de proiecte au fost primite un numar total de 422 proiecte din cele trei tari participante, din care 266 proiecte au fost depuse pentru prioritatile 1 si 2, iar 156 proiecte au fost depuse pentru prioritatea 3.

In cadrul reuniunii CCM din data de 1 Octombrie 2010 a fosta aprobata lista proiectelor care vor primi finantare in cadrul Prioritatii 3 – Promovarea activitatilor „People to people”.

De asemenea, Comitetul Comun de Monitorizare a decis suplimentarea sumei alocate celei de a treia prioritati a programului de la 5 milioane de euro la 7,6 milioane de euro, lista aprobata de catre CCM incluzand un numar total de 62 de proiecte.

Acesta lista urmeaza a fi transmisa si Comisiei Europene pentru verificarea eventualelor suprapuneri cu alte programe si evitarea dublei finantari.

De asemenea, in cadrul sedintei, membrii Comitetului Comun de Monitorizare au dezbatut si agreat elementele de baza din ghidul solicitantului pentru cel de-al doilea apel de propuneri de proiecte.

Contact:
Adriana Nicula – Coordonator Infomare, Publicitate, Selectie
Tel. 0040 230 530049; Fax: 0040 230 530055

Sursa: Redactia Finantare.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top