Proiect pentru dezvoltarea statiunii Harghita Bai

Viceprimarul municipiului Miercurea Ciuc, Antal Attila, a declarat ca, din bani alocati de Ministerul Dezvoltarii, s-a elaborat deja studiul de fezabilitate si a fost pusa la punct documentatia necesara. Proiectul va fi depus la Programul Operational Regional atunci cand axa de finantare pe acest domeniu va fi activa.

Antal Attila a precizat ca din fonduri europene se intentioneaza reabilitarea drumului de acces, refacerea aleilor, dar si amenajarea altora noi, realizarea iluminatului public, dotarea cu mobilier urban si reabilitarea mofetei. Investitia este evaluata la 15 milioane lei, bani pe care municipalitatea nu-i are in acest moment.

Viceprimarul a explicat ca, anul trecut, s-a introdus reteaua de apa si canalizare in statiune si se doreste ca zona sa devina atractiva si interesanta si pe timpul verii, nu numai iarna, cand mii de turisti vin aici in vizita.

Harghita Bai este situata la o altitudine de 1.350 de metri si chiar daca se afla la o distanta de 21 km fata de Miercurea Ciuc este localitate apartinatoare municipiului. Statiunea are o medie anuala de 150 de zile cu zapada si este asaltata, anual, de mii de iubitori ai sporturilor de iarna. De asemenea, la mofeta din statiune se fac tratamente indicate in afectiunile cardiace si reumatice.

Sursa: Portalul National de Administratie Publica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.