Lucrarile de modernizare a drumului spre punctul de trecere al frontierei romano-ucrainiene de la Tarna Mare au fost finalizate

proiect, PHARE, lucrari, modernizare, finantare nerambursabila

Proiectul a fost finantat de Uniunea Europeana si Guvernul Romaniei, prin Programul de Vecinatate Romania-Ucraina 2004-2006, PHARE CBC 2006 si contributia Consiliului Judetean Satu Mare.

In cadrul acestui proiect au fost realizate lucrarile de modernizare a drumului de acces DJ 109 M, (km 16+920 – km 22+000), sectiunea Valea Seaca – Tarna Mare in lungime totala de 5,08 km.

Ele au constat in refacerea drumului prin consolidarea infrastructurii, a terasamentelor drumului, refacerea elementelor de colectare si evacuare a apelor de suprafata (santuri, rigole, podete, ziduri de sprijin), amenajarea drumurilor laterale si lucrari de semnalizare rutiera.

Prin modernizarea infrastructurii de acces pe partea romana a granitei romano – ucrainiene, intre punctele de trecere a frontierei Halmeu si Tarna Mare, a fost atins scopul final al proiectului, acela de imbunatatire a relatiilor economico-sociale transfrontaliere la granita romano -ucrainiana din judetul Satu Mare.

Perioada de implementare a proiectului a fost de 15 luni, cu termen de finalizare 22 noiembrie 2009.

Valoarea totala a proiectului a fost de 2.075.225 Euro.

Lucrarile la aceasta sectiune de drum reprezinta a II-a etapa a modernizarii drumului judetean DJ 109 M, fiind o continuare a modernizarii sectiunii de drum Halmeu – Tamaseni – Batarci, proiect care a beneficiat de asistenta financiara tot prin intermediul Programului de Vecinatate Romania-Ucraina 2004-2006, licitatia de proiecte 2005.

Sursa: Ministerul Dezvoltarii Regionale si Locuintei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.