EximBank sustine companiile cu proiecte finantate din fonduri europene

EximBank, proiecte, finantare europeana, credite, investitii

“Prin acest pachet de produse incercam sa sustinem atragerea de fonduri europene si sa facilitam accesul cat mai multor IMM, companii mari sau administratii publice la aceasta forma de finantare. EximBank poate acoperi integral prin aceste produse nevoile de finantare specifice proiectelor derulate cu bani europeni”, a declarat Ionut Costea, presedintele EximBank.

EximBank poate acorda credite de investitii destinate cofinantarii componentei care reprezinta contributia proprie a firmei la proiectul finantat din fonduri structurale. Finantarea poate acoperi cheltuielile neeligibile aferente proiectului, necesarul de capital de lucru sau TVA aferenta proiectului.

Alte tipuri de credite oferite de EximBank sunt cele destinate prefinantarii nevoilor companiilor pentru acoperirea decalajului de timp intre momentul platilor facute de furnizori in cadrul proiectului si cel al incasarilor de la autoritatea de management.

De asemenea, banca poate oferi scrisori de intentie/confort neangajante, prin care EximBank isi exprima intentia de a pune la dispozitia companiilor fondurile necesare sustinerii proiectului, cu conditia acceptarii acestuia de catre autoritatea de management responsabila cu gestionarea finantarilor europene.

Mai multe detalii: www.ccib.ro.

Sursa: Camera de Comert si Industrie Bucuresti

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.