Proiect de reabilitare urbana de 30 de milioane de euro la Slatina

Slatina, proiect, ADR SV Oltenia, PIDU, reabilitare urbana, finantare

Primarul municipiului Slatina, Darius Valcov, a precizat ca procedurile de primire a finantarii sunt mai de durata decat de obicei deoarece ADR SV Oltenia a cerut Primariei Slatina aprobare pentru a finanta proiectul de dezvoltare urbana din fondurile destinate initial parcurilor industriale, fonduri care nu au fost epuizate.

Prin fondurile accesate in cadrul PIDU in Slatina ar urma sa fie reabilitate toate cartierele (refacerea trotuarelor, parcarilor, spatiilor verzi), sa fie extins sistemul de supraveghere video, sa fie reabilitat centrul istoric al orasului, unde sunt 48 de cladiri monument istoric, sa fie extinse retele de apa si canalizare si sa fie amenajata o baza de ski nautic pe Olt.

Administratorul orasului Slatina, Minel Prina, a declarat ca anul viitor, in prima parte ar urma sa fie semnat contractul de finantare si in a doua parte a anului sa fie incepute licitatiile pentru atribuirea lucrarilor. Proiecte de dezvoltare urbana au depus si orasele Bals si Scornicesti si de asemenea si acestea au fost declarate eligibile.

Sursa: Portalul National de Administratie Publica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.