Constructie varianta de ocolire Caransebes

Caransebes, varianta de ocolire, investitii, proiect, Facilitatea ex-ISPA

Valoarea totala a contractului este de 30.229.926,21 euro (fara TVA) din care 75% din valoarea eligibila constituie finantare nerambursabila acordata de Comisia Europeana prin Facilitatea ex-ISPA, restul sumei fiind asigurata de Guvernul Romaniei prin Bugetul de Stat.

Obiectivul contractului il reprezinta constructia variantei de ocolire a localitatii Caransebes, ca parte a proiectului ex-ISPA 2001/RO/16/P/PT/006 – “Reabilitarea DN 6, intre Drobeta Turnu Severin si Lugoj, km 322+150 – km 495+800”.

Principalele avantaje ale constructiei variantei de ocolire Caransebes constau in prevenirea aparitiei aglomerarilor de trafic in localitate, asigurarea protectiei mediului si a sanatatii populatiei prin reducerea poluarii fonice, reducerea volumului de praf antrenat, precum si a noxelor eliminate de mijloacele de transport, imbunatatirea sigurantei circulatiei transferand traficul national si international in afara orasului.

Contractul a fost atribuit, in urma procedurii de licitatie deschisa, conform OUG 34/2006, firmei COPISA CONSTRUCTORA PIRENAICA S.A, beneficiar fiind Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania.

Durata de implementare a contractului este de 24 luni de la data inceperii lucrarilor, la care se adauga perioada de garantie de inca 24 de luni.

Sursa: Ministerul Transporturilor si Infrastructurii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.