OTIMMC Timisoara, membru al retelei europene “b2europe”

Oficiul Teritorial pentru intreprinderi Mici si Mijlocii si Cooperatie Timisoara, aflat in subordinea Agentiei Nationale pentru intreprinderi mici si Mijlocii si Cooperatie, a devenit, incepand din data de 4 aprilie 2006, membru al retelei europene “b2europe”. B2europe este o initiativa a Comisiei Europene care vizeaza crearea de aliante intre partenerii locali implicati in sprijinirea mediului de afaceri.

Obiectivul fundamental al acestei aliante este sa asigure IMM–urilor un acces mai usor la serviciile oferite de institutii, organizatii si retele. Directorul OTIMMC Timisoara, Mircea Bota, a fost cel care a semnat, la sediul Centrului EuroInfo Timisoara, protocolul de colaborare privind asumarea Cartei b2europe si a Codului de conduita. Acesta a declarat ca implicarea, mai demult, a tuturor institutiilor semnatare ale Cartei in nevoile micilor intreprinzatori ar fi fost de bun augur, dar niciodata nu este prea tarziu. Prin semnarea Cartei b2europe, OTIMMC Timisoara a devenit partener in initiativa europeana b2europe destinata sprijinirii mediului de afaceri regional, alaturi de alte orase precum Bucuresti, Brasov si la Constanta.

Punerea bazelor acestui protocol permite partenerilor locali sa furnizeze asistenta specializata mai rapid si mai eficient, in principal prin reorientarea clientilor catre cel mai potrivit furnizor de servicii in raport cu solicitarea. Cooperarea mai stransa intre semnatarii Cartei va conduce la oferirea unei palete de servicii integrate, de inalt profesionalism, accesibile si transparente destinate IMM–urilor, precum si la promovarea partenerilor si a misiunii acestora in mediul de afaceri local.

In calitate de partener si de semnatar, OTIMMC Timisoara se va concentra asupra sprijinirii IMM-urilor prin imbunatatirea contactelor la nivel local, furnizarea de servicii adaptate nevoilor specifice si de la cea mai adecvata sursa pentru IMM-uri, punerea in practica de activitati comune cu ceilalti parteneri prin care se angajeaza sa contribuie la transparenta si la eficienta serviciilor furnizate, inclusiv prin dezvoltarea si utilizarea de instrumente de lucru comune.

La nivel european primele evenimente de semnarea a Cartei b2europe au fost organizate din 24 noiembrie 2005, in 15 regiuni in Europa, iar in 2006 se prevede semnarea acestui protocol in alte 100 de regiuni.

Sursa: Redactia Finantare.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.