Zeci de varstnici solitari si izolati din Apuseni primesc asistenta gratuita la domiciliu

fonduri europene, persoane varstnice, proiect, Apuseni, PHARE

Proiectul a fost finantat cu fonduri PHARE, componenta de coeziune economica si sociala 2004, totalizand 118.000 de euro.

Proiectul “Oameni ajuta oameni” a vizat incluziunea socio- familiala a persoanelor varstnice din Comuna Iara, prin crearea unui centru care acorda servicii de ingrijire si asistenta la domiciliu.

Potrivit Petrutei Bichis, responsabil de proiect, au fost selectate 11 persoane, care au fost apoi angajate special pentru aceasta activitate. Majoritatea sunt ingrijitori, dar in schema au fost integrati asistenti sociali si medicali, un kinetoterapeut, un psiholog si un sofer.

In urma unei actiuni de depistare a persoanelor cu nevoi, au fost identificate un numar de 51 de persoane varstnice, majoritatea care traiesc singuri in zone mai izolate. “Odata cu incheierea finantarii asigurate de fondurile europene, toti angajatii au fost preluati de Primarie”, ne-a mai spus Bichis.

Proiectul a fost demarat dupa ce autoritatilelocale au observat ca exista mai multe persoane care necesita asistenta si ingrijire.

Sursa: Adevarul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.