“Energia verde” ramane pe hartie

Actuala criza a gazelor nu reprezinta nici prima, nici ultima demonstratie de forta a Rusiei, care reaminteste tarilor europene, inclusiv Romaniei, de dureroasa dependenta de resursele energetice din import.

O treime din gazele consumate de tara noastra provin de la marele vecin din est, iar de fiecare data cand rusii opresc robinetul, autoritatile se vad nevoite sa apeleze la solutii de urgenta, precum pacura sau carbunele. Ambele sunt scumpe, limitate si mai ales nesustenabile, avand un impact major asupra mediului.

O problema si mai delicata se dovedeste a fi punerea in practica a programelor dedicate utilizatorilor individuali de energie verde.

Programul “Casa Verde”, lansat cu mult tam-tam anul trecut de Administratia Fondului de Mediu (AFM), a suscitat un interes enorm din partea populatiei, care a luat cu asalt firmele importatoare de echipamente pentru informatii suplimentare.

Programul a fost deja amanat de doua ori si are toate sansele sa mai intarzie, dupa ce noul ministru al mediului, Nicolae Nemirschi, a criticat dur modul in care a fost intocmit si a solicitat revizuirea lui.

Mai multe detalii: www.evz.ro

Sursa: Evenimentul ZIlei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.