Proiect pentru apa potabila si canalizare pentru comunitatea de romi din Tarnaveni

Tarnaveni, proiect, beneficiari, PHARE, canalizare, apa, finantare

Proiectul a beneficiat de o finantare nerambursabila in valoare de 77.670 de euro si a avut ca scop imbunatatirea calitatii vietii membrilor comunitatii rome, urmarind atat latura de protectie a mediului, cat si pe cea sociala.

Potrivit primarului, pe langa faptul ca locuintele comunitatii rome de pe strada Randunelelor au fost racordate la sistemul de apa potabila si canalizare s-a reusit imbunatatirea pregatirii profesionale a membrilor comunitatii si implicarea acestora in procesul de construire a retelelor de apa-canal.

S-a reusit astfel calificarea profesionala a 13 persoane din comunitatea roma ca lucratori in constructii, s-a realizat o retea de apa potabila de 264 de metri, inclusiv bransamentele pentru 32 de locuinte si o cismea stradala. In plus, s-a construit o retea de canalizare de 250 de metri, inclusiv racordarea a 30 de locuinte si au fost angajate 10 persoane din comunitate in executarea lucrarilor.

Proiectul a fost sprijinit financiar de Uniunea Europeana prin programului PHARE “Accelerarea implementarii Strategiei Nationale de imbunatatire a situatiei romilor” – domeniile Mica Infrastructura Comunitara si Locuire, precum si de Guvern, iar la implementarea acestuia au contribuit municipiul Tarnaveni, Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca Mures si Asociatia Rromano – Tarnaveni.

Sursa: Portalul National de Administratie Publica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.