IMM-urile, interesate sa isi eficientizeze afacerile cu ajutorul fondurilor structurale din domeniul ITC

Ministerul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei a finalizat primele doua sesiuni de training gratuit pentru companiile din sectorul IMM, interesate de accesarea Fondurilor Structurale in domeniul IT&C.

Cele doua sesiuni au fost organizate de Organismul Intermediar pentru Promovarea Societatii Informationale (OIPSI), in intervalele 29-30 ianuarie si 5-6 februarie, reunind reprezentanti ai 50 de IMM-uri din toata tara. Cursurile au fost structurate pe cinci module:

– Oportunitati de finantare;

– Circuitul proiectului;

– Pachetul cererii de finantare;

– Evaluarea cererii de finantare;

– Implementarea proiectului.

Participantii au avut posibilitatea de a afla direct de la specialistii din cadrul MCTI conditiile de eligibilitate, cum se completeaza o cerere de finantare, cum se implementeaza un proiect, care va fi legatura dintre OIPSI si beneficiar pe durata implementarii acestuia precum si drepturile si obligatiile beneficiarilor pe durata implementarii si post-implementarii proiectului.

Evaluarea cursurilor indica interesul participantilor de a afla mai multe detalii despre posibilitatea coordonarii abordarii pragmatice cu cadrul teoretic, modalitatile de rambursare, precum si realizarea auditului extern. Organizarea celor doua sesiuni de training a oferit ocazia reprezentantilor MCTI de a discuta direct cu participantii pe marginea Ghidurilor solicitantului si anexelor, pentru a armoniza aceste documente cu cerintele reale ale pietei si a le face cat mai usor de inteles pentru aplicanti.

Reprezentantii MCTI le-au reamintit cursantilor ca toate intreprinderile mici si mijlocii interesate sa obtina informatii despre fondurile structurale pot contacta Organismul Intermediar pentru Promovarea Societatii Informationale la adresa de email [email protected], solicitarile urmand sa fie solutionate in termen de maxim 48 de ore lucratoare de la receptionarea mesajului.

De asemenea, toti cei interesati sa consulte suportul sesiunilor de training organizate de MCTI, o pot face accesand adresa www.mcti.ro, sectiunea “Fonduri Structurale”, la rubrica “Chestionar pentru potentialii beneficiari”.

MCTI este organismul intermediar de gestionare a fondurilor structurale in domeniul IT&C, pentru implementarea Axei Prioritare 3 din cadrul Programului Operational Sectorial pentru Cresterea Competitivitatii Economice. In 2008, fondurile alocate de Comisia Europeana pentru implementarea proiectelor de IT&C in cadrul IMM-urilor se ridica la aproximativ 40 milioane de Euro.

Sursa: Redactie Finantare.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.