Rezultate ale subprogramului “Dezvoltarea oraselor prin stimularea activitatilor intreprinderilor mi

Un numar de 62 de proiecte au fost propuse spre finantare dupa cea de-a doua licitatie de proiecte din subprogramul “Dezvoltarea oraselor prin stimularea activitatilor intreprinderilor mici si mijlocii”, lansat de Ministerul Integrarii Europene (MIE).

In sesiunea de licitatie au fost depuse 185 de proiecte, dintre care 62 au fost propuse spre finantare, urmand a se incheia contracte de finantare in valoare de 152 miliarde de lei. Astfel, domeniile de activitate in care IMM-urile vor investi cu sprijin de la bugetul statului sunt: industria prelucratoare (43 de proiecte), intretinerea si repararea autovehiculelor (un proiect), hoteluri si restaurante (18 proiecte).

Acest program, sustinut integral de catre bugetul statului, acorda sprijin financiar nerambursabil, cuprins intre 350 milioane de lei si 3,5 miliarde de lei, pentru fiecare solicitant declarat castigator la licitatia de proiecte.

Ca o continuare a acestui subprogram, Ministerul Integrarii Europene va lansa in curand un program adresat intreprinderilor mici si mijlocii care doresc sa investeasca in domeniul turismului.

Sursa: , Cotidianul Romania Libera online, 15 iunie 2004

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.