Comunele Augustin si Ormenis au propriul sistem de gestiune a deseurilor

PHARE, sistem, gestionare, proiect integrat, deseuri, finantare, obiectiv

Initiativa s-a materializat in proiectul intitulat “Gestiunea deseurilor in comunele Augustin si Ormenis” avand un grant in valoare de 305.900 euro.

Acesta reprezinta 89,97% din valoarea totala a proiectului, diferenta de 10,03% fiind contributia proprie a Comunei Augustin, in calitate de lider de proiect.

Obiectivul general este realizarea unui sistem modern de gestionare a deseurilor in comunele partenere, in vederea implementarii directivelor U.E. si a legislatiei nationale in domeniu.

Obiectivul specific al acestui proiect il reprezinta crearea infrastructurii locale de gestionare a deseurilor in Comunele Augustin si Ormenis.

Acest lucru s-a realizat prin achizitia de masini de colectare a deseurilor, eurocontainere pentru colectarea selectiva, respectiv cosuri stradale, pubele pentru deseuri si compostoare pentru compostarea deseurilor de origine vegetala rezultate din gospodarii.

La ora actuala proiectul s-a finalizat, infrastructura achizitionata fiind la dispozitia locuitorilor, beneficiarilor din Comunele Augustin si Ormenis.

Sursa: Ministerul Dezvoltarii Regionale si Locuintei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.