Proiectele Transgaz au fost selectate pentru a primi cofinantare din fonduri europene

proiectele Transgaz, cofinantare, fonduri europene, criza economica

Aceste proiecte vizeaza dezvoltarea conductelor de interconectare intre sistemul de transport al gazelor naturale din Romania cu cele din Bulgaria si Ungaria, fondurile comunitare alocate SNTGN Transgaz SA insumand cca. 14 milioane de euro.

SNTGN Transgaz SA va asigura pentru aceste proiecte o finantare de cca. 34 milioane Euro.

Comisia Europeana va aproba deciziile pentru acordarea asistentei financiare pentru fiecare proiect in parte in cursul lunii februarie 2010.

Proiectele SNTGN Transgaz SA se incadreaza in politica energetica a Romaniei si Uniunii Europene de asigurare a securitatii in aprovizionare, promovand totodata principiile responsabilitatii si solidaritatii intre statele membre in situatii de criza.

Totodata, proiectele selectate de Comisia Europeana se refera si la conducta Nabucco, pentru a carei constructie au fost alocate 200 milioane de euro.

Planul European de Redresare Economica, adoptat in cursul trimestrului II a.c. se incadreaza in masurile luate de Comisia Europeana pentru a contracara consecintele crizei economice, obiectivul acestuia fiind atat de a contribui la relansarea economica, cat si de a raspunde la necesitatile energetice urgente ale UE.

Sursa: Ministerul Economiei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.