Turnu-Severin: Angajatii din trei judete, formati pentru Europa

AJOFM, proiect, fonduri europene, FSE, manager de proiect, calitate

“Cariera e in mainile tale” este un proiect initiat de Agentia Judeteana de Ocupare a Fortei de Munca Mehedinti, in colaborare cu institutiile similare din judetele Caras-Severin si Hunedoara. Finantat prin Fondul Social European, proiectul isi propune sa creasca accesul angajatilor la programe de formare profesionala si la certificari recunoscute de Ministerul Muncii.

“Prin acest proiect se urmareste imbunatatirea serviciilor la nivelul celor trei judete. Angajatii vor avea si ei de castigat, intrucat se vor califica in munca lor si cel mai probabil le vor creste si veniturile. Pe de alta parte, va creste numarul muncitorilor calificati”, ne-a spus Vasile Deac, managerul de proiect.

“Este un proiect binevenit”

Concret, 180 de bucatari, ospatari si lucratori in comert, care isi desfasoara activitatea fara un certificat care sa le ateste capacitatile, vor urma cursuri in urma carora vor primi atestatul recunoscut in mai multe tari europene. Cei 180 de angajati care vor participa la cursuri vor primi si echipamente specifice muncii lor, iar dupa parcurgerea cursurilor, acestia vor deveni profesionisti desavarsiti.

Un alt obiectiv al proiectului este corelarea invatarii, pe tot parcursul vietii, cu piata muncii. Asta inseamna ca formatorii care participa la proiect le vor implementa oamenilor abilitatea de a alege sa invete doar ceea ce le este necesar pentru a-si desfasura activitatea in conditii optime.

“Este un proiect binevenit. Cu totii ne dorim servicii mai bune, oameni mai pregatiti, iar acest program exact asta isi propune sa faca”, ne-a spus Marcel Butaru, manager firma.

Costurile totale ale proiectului se ridica la peste 1,4 milioane de lei, din care circa 1,3 sunt fonduri nerambursabile oferite de Uniunea Europeana. Restul de aproximativ 100.000 de lei sunt asigurati de Agentia Nationala de Ocupare a Fortei de Munca.

Sursa: Adevarul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.