44.000 de fermieri suceveni au solicitat subventiile europene

De la 1 martie si pana acum, circa 44.000 de fermieri suceveni au depus cererile de acordare a subventiei europene pe anul trecut.

Potrivit sefului Agentiei Judetene de Plati si Interventii in Agricultura (APIA) Suceava, Lya Chiriac, sunt asteptati sa vina cu solicitari 53.011 agricultori, pentru o suprafata de 139.393 hectare, procentajul de realizare fiind de aproximativ 84 la suta.

La centrul local Suceava al APIA s – au prezentat 80 la suta din fermieri, la Falticeni 75 la suta, la Gura Humorului 98 la suta, la Cimpulung Moldovenesc 74 la suta, la Vatra Dornei 89 la suta, la Radauti 88 la suta, la Siret 92 la suta, la Vicovu de Sus – 89 la suta, iar la Botosana – 96 la suta.

Incepand cu 1 martie, proprietarii de terenuri au primit invitatii cu data si ora la care vor trebui sa se prezinte la centrul local APIA pentru intocmirea cererii de acordare a subventiei europene.

Eurofermierii care au inaintat solicitari si pentru anul 2006, beneficiaza de un formular de cerere pre – completat, procedura urmind a se derula mult mai rapid. Dna Chiriac este optimista, precizind ca, avindu – se experienta anului trecut, procedurile se deruleaza mult mai facil.

Termenul limita de completare a cererilor este 15 mai, acesta fiind extins pana la 9 iunie, insa cu o penalizare de 1 la suta pentru fiecare zi de intarziere.

Sursa: Evenmentul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.