Programul Romania-Bulgaria incheie anul 2009 prin aprobarea de noi proiecte

program Romania-Bulgaria, proiecte, selectie, beneficiari

In urma evaluarii celor 28 de proiecte depuse la termenul 31 ianuarie si a celor 11 proiecte depuse la termenul 31 martie, grupul de lucru pentru evaluare a propus CCS aprobarea spre finantare a 25 dintre acestea (proiectele sunt atat “hard” – ce presupun investitii, cat si “soft” – de tipul studiilor, strategiilor, seminariilor etc).

Dintre proiectele selectate, 13 au coordonator de proiect (lead partner) roman, iar 12 au coordonator bulgar.

Beneficiarii proiectelor sunt autoritati publice si ONG-uri. Bugetul total al proiectelor aprobate se ridica la aproximativ 19 milioane euro.

In ceea ce priveste proiectele aprobate, 4 sunt in domeniul accesibilitatii, 5 in domeniul protectiei mediului si managementul situatiilor de urgenta si 16 in domeniul dezvoltarii economice si sociale. Proiectele selectate vor contribui la imbunatatirea relatiilor transfrontaliere romano-bulgare.

Rezultatele selectiei, respectiv lista proiectelor aprobate, pot fi accesate aici.

Lista de proiecte aprobate a fost prezentata in cadrul conferintei anuale a programului care a avut loc la Calarasi, la 16 decembrie a.c. De asemenea, structurile de management ale programului au prezentat progresele inregistrate in cursul anului 2009.

Seful Autoritatii de Management si Secretariatul Tehnic Comun au prezentat situatia proiectelor aprobate pana in prezent, deciziile luate de Comitetul Comun de Monitorizare, precum si activitatile de promovare ale programului derulate in aria eligibila a programului care au dus la depunerea unui numar mare de proiecte, al caror buget total depaseste de doua ori bugetul total al programului (care este de 262 milioane euro).

Sursa: Ministerul Dezvoltarii Regionale si Locuintei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.