Bilantul REGIO in Nord-Est la doi ani de la lansare

ADR NE, bilant, POR, beneficiari, finantare, proiecte, rezultate

80 de participanti – membri ai Consiliului pentru Dezvoltare Regionala, beneficiari, aplicanti pentru finantare, jurnalisti, parteneri si colaboratori au fost alaturi de reprezentatii ADR Nord-Est pentru a asista la bilantul implementarii REGIO in Nord-Est si la prezentarea obiectivelelor Organismului Intermediar pentru anul 2010.

Rezultatele au fost prezentate audientei de Dl. Constantin Apostol, Director General ADR Nord-Est, Dl. Ilie Vasile- Vicepresedintele Consiliului Judetean Suceava, ca reprezentant al Consiliului pentru Dezvoltare Regionala Nord-Est, Dl. Gheorghe Harja, Director Directia Organism Intermediar POR si Dna. Gabriela Macoveiu, Director Directia Comunicare si Promovare Regionala.

Concluzia intalnirii a fost ca locul fruntas pe care ADR Nord-Est il ocupa la nivel national in privinta numarului de proiecte depuse si a contractelor de finantare semnate, se datoreaza atat muncii Organismului Intermediar, bunelor relatii cu administratia publica locala din Regiune si cu mediul privat, dar mai ales efortului aplicantilor de a scrie si depune proiecte valoroase in conditii dificile din punct de vedere al resurselor financiare.

“Cele 528 de proiecte depuse pana acum la ADR Nord-Est reprezinta 19% din numarul proiectelor la nivel national si insumeaza cea mai mare valoare de asistenta financiara solicitata, respectiv 965 milioane Euro, in conditiile in care alocarea financiara disponibila este de 681 milioane Euro” a declarat Dl. Constantin Apostol, Director General ADR Nord-Est.

Sursa: Agentia pentru Dezvoltare Regionala Nord-Est

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.