Primaria Targu Mures ia credit de 8 milioane de euro pentru achizitionarea de apartamente

Targu Mures, credite, achizitionare, apartamente, proiecte, oferte

Desi proiectul de hotarare a fost respins de cateva ori de consilieri, pe motiv ca pretul de achizitie este mult peste pretul practicat pe piata, acestia si-au dat acordul desi documentul a fost introdus in ultima clipa pe ordinea de zi.

In ciuda protestelor consilierilor locali, in momentul in care hotararea a fost supusa la vot a fost aprobata cu 18 voturi pentru, trei voturi impotriva si o abtinere, iar un consilier nu a votat. Proiectul a trecut desi consilierii au sustinut ca locuintele respective nu sunt deloc sociale, avand in vedere dimensiunile si ca numai garajele au fiecare cate 30 de metri patrati.

Au fost insa si consilieri care au cerut o strategie pentru rezolvarea celor circa 1.800 de cereri locative, din care 700 de cereri pentru locuinte sociale, aratand ca achizitia a 90 de apartamente nu rezolva in niciun caz aceste probleme.

Potrivit expunerii de motive a proiectului de hotarare, firma RCB Development & Consulting SRL din Targu Mures a fost singura care a depus o oferta, cerand initial peste 8 milioane de euro plus TVA, pentru cele 90 de apartamente.

Din document reiese ca, in urma negocierilor, s-a ajuns la depunerea unei oferte in valoare de 6.613.488 de euro, la care se adauga TVA, ceea ce ridica pretul final la circa 8 milioane de euro.

In ciuda protestelor proiectul a fost aprobat, drept care vor demara procedurile pentru obtinerea unei finantari, cu termen de rambursare de 20 de ani si perioada de gratie de minim doi ani, in valoare de 6.613.488 de euro, la care se adauga TVA. Demersurile urmeaza sa fie facute prin societatea SC Locativ SA, din subordinea Primariei, pentru a fi posibila recuperarea TVA.

Sursa: Portalul National de Administratie Publica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.